Extran taustaa ja käytäntöä

Fx-trading.fi sivuston alkuperäisenä tarkoituksena on, ainoana Suomessa, toimia ammattimaisen treidauksen järjestelmällisenä oppaana ja kattavana tietopankkina. Kaikki sivuston sisältö on luotu ja valikoitu omien treidauskokemusten pohjalta. Samaan paikkaan kootut treidauksen eri osa-alueet, perusteet ja valikoidut linkit ovat jo itsessään extraa, jopa englanninkielisiin vaihtoehtoihin nähden. Kaikissa sivuston osioissa riittää omaksuttavaa tietoa ja aloittelija pääsee sillä jo todella pitkälle, säästäen aikaa ja rahaa. Tämän kattavan sisällön lisäksi, kiinnostuneet treidaajat, jotka valistuneesti ja harkitusti päättävät valita käyttämäni/suosittelemani meklarin, saavat päivittyvän extra tiedostopaketin sähköpostitse.

Meklarit-osiosta selviää meklareiden yleisen toiminnan perusteet varoittavine esimerkkeineen, sekä tarkat, kokemuspohjaiset perustelut liittymiselle Tickmill UK:n asiakkaaksi, aluksi demo- ja myöhemmin live-tilille. Extra-osio ja kolmen osapuolen hyödyllinen yhteistyö toimii näin: kun kiinnostunut treidaaja avaa live tilinsä tämän linkin kautta, hän, menettämättä mitään, saa aika ajoin päivittyvää extra sisältöä ja osoittaa samalla kiitollisuuttaan kaikesta tämän sivuston eteen tehdystä/tehtävästä työstä. Tickmill UK taas, kiitoksena uudesta asiakkaasta, maksaa omista varoista fx-trading.fi:lle (käytännössä muutaman sentin) perustuen liittyneen treidaajan kaupankäyntivolyymin murto-osaan. Tarkoitus on, ohjaten treidaajat todetusti luotettavalle meklarille, kustantaa komissioilla sivuston ylläpitoa ja kehitystä, pitäen oman treidauksen rahaliikenteen erillisenä. Tickmill UK on ollut yhteistyöhaluinen kuulessaan tästä sivustosta ja sieltä vastattiin moniin teknisiin kysymyksiini. Tämä tiettävästi myös siksi, että fx-trading.fi:n kautta liittyvillä asiakkailla on alla jo vankka oikeaoppisen treidauksen pohja ja siksi heidän treidausuransa (ja vastaavasti myös meklarin) tuotto-odotus on tavallista huomattavasti parempi.

Aluksi kannattaa edetä demo-tilin avaukseen, kaikkien perusteiden pitkäjänteiseen harjoitteluun, strategian valintaan, hiomiseen ja testaukseen. Muutaman viikon säännöllisen/oikeaoppisen demo-treidauksen jälkeen on suositeltavaa avata live-tili (extra-sisältöä varten – tämän sivun linkin kautta) ja harjoitella omaa strategiaa sekä varsinkin omaa mentaliteettia pienellä pääomalla ja minimikokoisilla 0.01 lot positioilla. Siinä mahdollinen rahallinen häviö on todella pientä, mutta oikealla rahalla treidaamisen vaikutus oppimiseen ja kehitykseen on todella merkittävää. Vasta kun live-tilin 0.01 toimeksiannot tekevät säännöllistä tuottoa viikoittain, muutaman kuukauden ajan, voi lisätä pääomaa ja position kokoa kassanhallintaperiaatteiden mukaisesti. Extra-postituslistan jäsenyys tietenkin säilyy vaikka treidaaja vaihtaisikin myöhemmin toiseen live-tilityyppiin. Huomaa, että fx-trading.fi:n kautta liittyneille treidaajille Tickmill UK antaa automaattisesti 5% alennusta Pro tilityypin komissioista.

Nykyinen, toimivaksi todettu toimintatapa: kun lukija avaa live-tilinsä (muutamaankin kertaan mainitun linkin kautta) ja ilmoittaa Tickmill UK:n treidaustilinumeronsa (Account Number) yhteydenottolomakkeella, hän saa paluuviestinä extra.zip paketin, yleensä samana tai seuraavana arkipäivänä. Aina kun extra-sisältöä päivitetään, päivitetyt tiedostopaketit lähtevät kaikille liittyneille treidaajille. Huom! Nykyisetkin Tickmill UK:n treidaajat voivat liittyä extra listalle ja saada extra paketin ”jälkikäteen”. Extra-osion sisältöön ja käytäntöön liittyvät kysymykset voi esittää yllä mainitulla yhteydenottolomakkeella. Ja kuten sivuston käyttöehdoissakin lukee, ilmoitettuja tietoja ei missään tilanteessa luovuteta kolmannelle osapuolelle eikä käytetä markkinointitarkoituksiin.

Päivittyvän extra-tiedostopaketin sisältö

  • Esitettyjen strategioiden MT4-pohjat (toimiva järjestely/väritys) ja yhdistetyt vaihtoehdot soveltamisohjeineen.

  • Indikaattorit yllä oleviin, oman mq4-modauksen tuloksena. SMA-järjestykseen perustuva kaikkien parien trend scanner.

  • Järkevään muotoon modattu dashboard-indikaattori, joka on itselläni aina päällä. Pörssien paikallisajat, range, candle close time, spread.

  • Kätevä position hallintatyökalu ohjeineen yleis- ja uutistreidaukseen. SL ja TP rajat siirtyvät hiirellä. Myös close half, move SL to BE, TS.

  • Laatimani pdf tiivistelmä ehkäpä tärkeimmän ”Technical confluence zones and price action” strategian reilun 300 s. keskusteluketjusta.

  • M15 strategian keskusteluketjun oma pdf yhteenveto tärkeimpine huomautuksineen ja käytännön treidausesimerkkeineen.

  • Säännöllisesti käyttämäni uutistreidauksen script työkalu, joka asettaa tarvittavat pending stop-orders sekunnin tarkkuudella.

  • Maksullisen palvelun Java-pohjainen ilmaisohjelma, joka näyttää uutisen deviaation heti sen julkaisuhetkellä.

  • Muistiinpanoista laadittu uutisjulkaisukohtainen yhteenveto, jossa mm. treidattava pari, treidaustapa, poikkeama ja hintakehitysluonne.