Johdonmukaiset perusteet, käytännön kokemukset ja toimiviksi todetut strategiat

Sivuston tarkoituksena on, ensimmäisenä Suomessa, tarjota kaikkia näitä yllä mainittuja asioita tiiviissä ja helposti omaksuttavassa muodossa. Näistä ehkä tärkein on treidaajan omakohtaiset kokemukset ja neuvot siitä, miten kannattaa toimia ja mitä kannattaa välttää. Jo pelkästään se, että välttäisi täällä mainittuja aloittelijan virheitä ja hyödyntäisi kaikki vinkit, on suuri etu, jolla säästää melkoisesti aikaa ja vaivaa. Sivuston toinen tärkeä kokonaisuus on Markkinakatsaus-osio ja sen linkit ilmaisiin uutis- ja analyysisivustoihin, jotka ovat valikoitu sadoista vastaavista vaihtoehdoista. Itse käytän sivuston kyseistä osiota omassa treidauksessani. Monen eri asiakokonaisuuden löytyminen samasta paikasta kummasti helpottaa treidaajan elämää.

Taustaa

Urani valuuttamarkkinoilla aloitin uutistreidauksella vuonna 2009. Seuraavaksi perehdyin teknisen analyysiin ja sovelsin sitä uutistreidauksen rinnalla. Jälkiviisaana voin sanoa, että järkevämpää olisi ollut aloittaa nimenomaan teknisellä analyysillä. Aloittelijana en löytänyt selkeää opetussivustoa, jossa kaikki aihealueet olisivat samassa paketissa, kokemuksineen ja vinkkeineen. En siis edes englannin kielellä. Poimin tiedon palasia eri sivuilta ja keskustelupalstoilta – Google on auttanut ja aikaa on mennyt. Jotkut keskeiset asiat ja rahanarvoiset vinkit löytyivät ihan sattumalta.

Tarkoituksenani oli jo kauan ollut käydä läpi kaikki sadat kertyneet linkit ja tiedostot, valikoiden niistä ne olennaisimmat. Samalla tulisi käytyä perinpohjaisesti läpi oman treidauksen periaatteet. Koosteena ne olisi helpompi palauttaa myöhemminkin mieleen ja tietenkin myös opettaa muille. Monet olivatkin jo kyselleet treidauksestani ja keskustelupalstoillakin näytti olevan kiinnostusta ja tiedonpuutetta. Idea sivustosta syntyi tämän tiedostojen järjestelyn yhteydessä syksyllä 2011 ja toteutusprojekti alkoi joululomien (alhaisen likviditeetin) aikaan.

Nopealla haulla löysin muutaman suomalaisen, valuuttakauppaa käsittelevän sivuston. Niiden sisällön laatu ja rakenteen sekavuus hämmensi. Epäilin, ettei sivujen taustalla ollut lainkaan tuottavan treidauksen kokemusta. Päästäkseen lukemaan muutenkin suppeaa “copy/paste” perustiedon suomennosta, joutui hyppäämään edes takaisin sivujen välisten linkkien kautta. Ei löytynyt käytännön kokemuksia, ei järkeviä strategioita eikä muutakaan aloittelijan kannalta olennaista tietoa. Mainoslinkkejä tunnetusti epäluotettaviin meklareihin taas löytyi joka paikasta, tyyliin “rekisteröidy tälle viiden tähden meklarille, niin saat huimia bonuksia ja pääset tienaamaan”. Kun on tarjolla helpon tienauksen kokeilu “viiden tähden” meklarilla, sekavasti esitetyt perustiedot ohittaa entistäkin luontevammin. Siinä vaiheessa moni asia menee kuitenkin pieleen ja alkusijoituksen menettäminen on lähes varmaa. Tärkeänä esimerkkinä mainittakoon, että moni vilpillinen meklari muuttaa, lupausten vastaisesti, treidausympäristön ehtoja siirryttäessä demo-tililtä oikeaan treidaukseen. Se strategia, mikä toimii motivoivana demo-kokeiluna, tekeekin tappiota oikealla rahalla. Ennen kuin aloittelija ehtii tajuamaan, hän onkin jo alkuinnostuksessaan hävinnyt koko pääomansa.

Yllä mainittu ei, ainakaan omasta mielestä, ole se paras tapa perehdyttää aloittelijaa valuuttakauppaan. Päätinkin sitten tarjota hieman erilaisen vaihtoehdon. Projektista tuli tietynlainen valuuttakaupan intensiivi peruskurssi, joka luo aloittelijalle vakaan pohjan ja antaa laajan tiedonhakuverkoston. Nämä taas luovat hyvät puitteet kehittymiselle ja menestykselle valuuttamarkkinoilla.

Sivuston rakenteesta

Alkuosien rakenteesta huomaa, että ensisijainen käyttäjäryhmä on valuuttakaupan aloittelijat. Asiat pyritään tuomaan esille lukijalähtöisellä, vapaamuotoisella kirjoitustyylillä, huomautuksin ja esimerkein. Koen, että tämä, muista sivustoista poikkeava tyyli, auttaa omaksumaan asiat paremmin ja nopeammin. Mainittakoon vielä tässäkin yhteydessä, että aloittelijan kannattaa perehtyä sivustoon osa kerrallaan, hyppäämättä heti strategioihin tai uutistreidaukseen. Näin välttyy sekaannukselta ja omaksuu oikeaoppisen ja tuottavan treidauksen huomattavasti kivuttomammin.

Perusteet-osion jälkeen sivustolla tulee tarkoituksella esiintymään astetta enemmän englanninkielisiä termejä ilman suomenkielisiä vastineita ja parin lauseen selityksiä. Perusteissa käsitteet tulevat tutuiksi, jonka jälkeen on luontevampaa lukea “candlestick pattern” kynttiläkuvion sijaan. Taitaa olla itsestäänkin selvää, että pelkällä suomen kielellä ei forexissa pärjää. Aloittelijan on siirryttävä lukemaan markkinauutisia ja analyysejä arvostetuilla englanninkielisillä sivustoilla, sekä hyödyntämään keskustelupalstojen sisällön. Ne treidaajat, joilla perusteet ovat jo hallussa, hyötyvät sivuston tarjoamista linkeistä, työkaluista ja mahdollisesti löytävät itselle toimivamman kaupankäyntistrategian. Kokeneimpien käyttäjien kannattaa myös perehtyä Tietopankki-osioon. Sinne on, jälleen oman tutkimukseni ja vertailuni perusteella, valikoitu keskeisimpien aiheiden kirjoja ja neuvoja, jotka parantavat treidauksen tuottavuutta entisestään. Kaikkia edellä mainittuja osioita päivitetään, kun löytyy uusia hyödyllistä tietolähteitä ja työkaluja. Pyrin jatkuvasti tehostamaan oman treidaukseni kaikkia osa-alueita ja sivuston lukijat tulevat jatkossakin hyötymään tästä.

Perusteisiin tutustumisen yhteydessä eteen tulee (luotettavan) meklarin valinta. Tätä tärkeätä asiakokonaisuutta käsitellään perusteellisesti vastaavassa osiossa, omakohtaisin kokemuksiin ja varottavine esimerkkeineen. Se sisältää myös treidausohjelman käyttöopastuksen sekä käytännön tietoa rahaliikenteestä ja verotuksesta. Jos lukija, omankin selvitystyön perusteella, päätyy valitsemaan suosittelemani/käyttämäni meklarin, kannattaa hänen tutustua Extra-osioon ja liittyä kyseiseen meklariin fx-trading.fi:n kautta. Näin, menettämättä mitään, treidaaja saa extra sisältöä (mm. modatut työkalut, valmiit mt4-pohjat, ohjelmat, tekemäni pdf-koosteet), osoittaen samalla kiitollisuutta tämän sivuston eteen tehdystä/tehtävästä työstä. Meklari taas, kiitoksena uudesta asiakkaasta, maksaa omista varoista fx-trading.fi:lle (käytännössä muutaman sentin) perustuen liittyneen treidaajan kaupankäyntivolyymin murto-osaan. Tarkoitus on kustantaa sivuston ylläpito ja kehitys näillä komissioilla ja pitää oman treidauskassan erillisenä.

Tekniset huomautukset

  • Suunnittelussa pyritty selkeyteen ja lukijaystävällisyyteen. Rakentava palaute on aina tervetullutta!
  • Suositellaan uusimman Firefox tai Chrome selaimen käyttöä, Javascript ja Flash aktivoituina.
  • Adblock nopeuttaa linkitetyn sisällön latautumista. Markkinakatsauksen palvelutarjoajilla joskus hitautta.
  • Optimaalinen näyttöresoluutio 1920×1080; skaalautuu myös mobiiliin. Leveät kuvat – ”Open in New Tab”.
  • Tarvittavat ohjelmat ladattavalle sisällölle: Adobe Reader, MS Office tai OpenOffice, sekä 7-Zip
  • Meidän Facebookiin ja Twitteriin tulee aika ajoin treidausasiaa ja tietoa päivityksistä.

Immateriaalioikeudet ja käyttöehdot

Käydessään fx-trading.fi sivuilla lukija samalla hyväksyy seuraavaksi kerrotut ehdot häntä sitoviksi. Sivuston omistusoikeus sekä tekijänoikeus © ja kaikki muut immateriaalioikeudet kuuluvat fx-trading.fi:lle. Kaikki oikeudet on pidätetty. Näiden sivujen ulkoasun, sisällön tai osan julkaiseminen, jäljentäminen, siirtäminen, säilyttäminen tai muu hyödyntäminen ilman oikeuksien omistajan nimenomaista kirjallista lupaa on kielletty, lukuun ottamatta säilyttämistä tai tulostamista henkilökohtaista käyttöä varten. Aineistoa saa lainata Suomen tekijänoikeuslain (404/1961) mukaisesti. Aineistoa lainattaessa on aina ilmoitettava lähde.

Näiden sivujen ja extra-paketin sisältö toimitetaan sellaisenaan, ilman sitoumusta tai takuuta. Fx-trading.fi ei vastaa mistään kustannuksista, menetyksestä tai vahingosta, joka aiheutuu tämän sivuston sisällön käyttämisestä. Fx-trading.fi ei myöskään vastaa muun osapuolen tuottamasta tai julkaisemasta materiaalista, johon tästä verkkosivustosta on linkki tai joka linkittää tähän sivustoon. Fx-trading.fi ei vastaa tällaisten ulkopuolisten palveluntarjoajien palvelujen sisällöstä, saatavuudesta, tietojen oikeellisuudesta taikka omistus- tai tekijänoikeuksista. Sivuston sisällöillä ja tiedoilla ei voida tehdä minkäänlaisia oikeustoimia fx-trading.fi ylläpitoa vastaan. Sivuston käyttäjien mahdollisesti antamia tietoja ei missään tilanteessa käytetä markkinointitarkoituksiin.